Vegetarische tapas recepten

Een tapas buffet is ook heel geschikt voor je  vegetarische vrienden, of voor als je zelf vegetariër bent. Er zijn talloze vegetarische tapas recepten om je vingers bij af te likken!

Vegetarische Tapas ReceptenVegetarische tapas recepten

Veel cosas de picar en pinchos zijn automatisch al vegetarisch. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gevulde olijven, gemarineerde olijven, stukjes met kaas gevulde komkommer, gemarineerde mosselen, garnalen in knoflook en stukjes kaas. Maar er zijn ook talloze uitgebreidere vegetarische tapas recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van bladerdeeghapjes gevuld met geitenkaas, diverse tortilladas en aardappelgerechtjes.

Natuurlijk kan je ook bestaande tapas met kip of gehakt vervangen door een vegetarisch stukje kip of vegetarisch gehakt. Deze alternatieven worden niet alleen steeds beter, maar met de groeiende hoeveelheid vegetariërs zijn ze ook steeds betaalbaarder in de winkel.

Om je wat inspiratie te geven geven we hier één van de heerlijke vegetarische tapas recepten: Spaanse kaashapjes

  • Oven voorverwarmen op 180°C. Zeef 100 gram bloem en meng met 2tl Bakpoeder een snufje zout en cayennepeper. Kneed er 50 gram boter door en voeg 65ml melk en 125 gram geraspte manchego plata (of andere kaas) toe.
  • Verdeel het deeg over 12 muffinbakjes en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Bak intussen een gesnipperde ui glazig in boter voor de vulling. Voeg 1tomaat (ontveld en kleingesneden), een geklopt ei en nog 125 gram kaas toe en laat het ei al roerend stollen op het vuur.
  • Haal de muffins uit de oven, snijd de bovenkant eraf en schep de vulling erin. Doe de bovenkantjes er weer op.

Eet smakelijk!