Tapas recepten Spaans

Moet je voor tapas recepten Spaans kunnen? Een klein beetje eigenlijk wel. Want de terminologie van de tapas is natuurlijk in het Spaans. Maar wees niet bang. We zullen je hier een korte inleiding geven.

Tapas recepten Spaans; 4 soorten

Tapas recepten Spaans kun je onderverdelen in 4 categorieën. Namelijk de cosas de picar, de pinchos, de banderillas en de cazuelas.

  • Cosas de picar zijn kleine hapjes die je met je vingers van een schoteltje of schaaltje pakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plakjes chorizo, stukjes kaas, gemarineerde olijven etc.
  • Pinchos (uitgesproken als ‘pientsjos’) heten in het Baskisch Pintxos. Het is de categorie ‘prikkertjes’. Allerlei hapjes aan een cocktailprikkertje of aan een satéstokje
  • Banderillas worden ook wel ‘pinchos de encurtidos’ of ‘gildas’ genoemd. Deze tapassoort omvat allerlei soorten zuur. Olijven, pepers, uitjes, etc., net als de pinchos op een prikkertje.
  • De cazuelas zijn tapas geserveerd in een schaaltje of schoteltje met een sausje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beroemde gehaktballetjes.

Nou weet je de belangrijkste termen tapas recepten Spaans en kun je in een echte tapasbar uit de voeten. Wil je thuis aan het kokkerellen dan weet je nu dus waar je het over hebt en kun je de makkelijke met de wat moeilijkere recepten combineren!

lekkere spaanse tapas