Simpele tapas recepten

Tapas gerechten zijn over het algemeen helemaal niet moeilijk klaar te maken en je kunt ze ook vaak ruim van tevoren bereiden. Voor heel wat lekkere tapas heb je ook niet zoveel nodig: een snijplank, een goed mes, een goede hakmolen – en je komt al heel erg ver! Zo hoef je niet in de stress te zitten als je een huis vol gasten krijgt!

Maar heb je nou echt twee linkerhanden in de keuken en wil je toch iets lekkers op tafel zetten, dan zijn hier een paar tips voor simpele tapas recepten.

Simpele tapas recepten

Begin met een paar schaaltjes te vullen met verschillende soorten gemarineerde olijven, dat staat al heel gezellig en daar hoef je eigenlijk niets voor te doen! Ook kleine rode paprikaatjes gevuld met romige witte kaas kun je kant-en-klaar krijgen en doen het altijd heel goed op de tapas tafel.

tapas recepten gemakkelijk

Andere simpele tapas recepten zijn pan con tomate (tomatenbrood), chorizo met een zilveruitje en in puntjes gesneden manchego kaas.

Het tomatenbrood is ook heel makkelijk te maken.

Snijd daarvoor een groot landbrood of ciabatta in dikke plakken en verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster het brood aan twee kanten knapperig bruin. Smeer het in met een doormidden gesneden teen knoflook en een doormidden gesneden zoete tomaat totdat alleen de schil overblijft. Besprenkel met een goede olijfolie en bestrooi met (zee)zout. Een paar simpele tapas recepten en een goede fles wijn en je feestje kan beginnen!