Koude tapas recepten

Koude tapas recepten doen niet onder voor de warme variant ze zijn net zo lekker en met net zoveel variatie.

koude tapas receptenHet grote voordeel van koude tapas recepten is dat je ze van tevoren kun klaarmaken, en dat is handig, zeker als je veel gasten krijgt. Een schaaltje verschillende soorten gemarineerde olijven, puntjes manchego (Spaanse kaas), een schoteltje gamba’s in knoflookmarinade, gevulde pepertjes en ensalada russa, een soort aardappelsalade wat in ieder tapasrestaurant geserveerd wordt. Natuurlijk kan je dat combineren met wat andere kouse amusehapjes, en zo een heus buffet van koude hapjes voorschotelen aan je gasten.

De ensalada hoort er dus helemaal bij, vandaar dat je hieronder het recept vindt.

Koude tapas recepten; ensalada russa

Kook voor ensalada russa 8 middelgrote, vastkokende aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg een uitgeperst teentje knoflook, zout en peper, een blikje tonijn, 2 gekookte en in plakjes gesneden worteltjes, 100 gram gekookte doperwtjes, 3 eetlepels olijfolie, een fijngesneden rood pepertje, 3 eetlepels goede mayonaise, 2 eetlepels azijn en 1 eetlepel kappertjes toe en roer alles door elkaar. Laat de salade het liefst een dag staan zodat de smaak goed erin trekt. Garneer voor het opdienen met plakjes hardgekookt ei en stukjes asperges.

Natuurlijk kun je, als je dat wilt, ook warme tapas erbij zetten zoals patatas bravas (gebakken aardappelblokjes met tomatensaus) of lekkere pittige gehaktballetjes.